BIOSFÄRMÄRKNING - Strömsbergs café
Här berättar Johan Lindström och Angelika Lindström Adén om biosfärmärkning hos Strömsbergs café.
Hur har verksamheten gått? Några nyheter?
- Året har förflutit på ett utomordentligt sätt. Bra väder under försommar/sommaren har gjort att besöksantalet till Caféet varit gott och vi märker att fler gäster kommer resande utifrån. Vi har fortsatt att brädda vår verksamhet med catering, minnesstunder, konferenser och provningar till privatpersoner och företag. Satsningen på lokala producenter och råvaror har fallit ut väl vilket ger oss självförtroende att satsa ytterligare i år på detta.
Har ni berättat om biosfärmärkningen och ert hållbarhetsarbete? Vad har ni fått för respons?
- Vi har varit rätt dåliga på att promota Biosfärmärkningen rent generellt. Diplomet har suttit på central plats i cafét och märkningen har funnits på hemsidan.
Hur har det gått med förbättringarna som ni planerade?
- Vi fick äntligen en värmepump installerad i köket, vilket gjort uppvärmningen billigare. Köksavfallet jobbar vi hela tiden på med sortering av bl.a well, plast, glas, metall och matrester. Vi har i inbjudningar till event och liknande lyft hur man på bästa sätt tar sig till Strömsberg och även hur och var man kan övernatta. Menyn har succesivt blivit mer och mer lokal och det arbetet vill vi fortsätta med.
Något annat att säga om biosfärmärkningen/hållbarhetsarbetet?
- För oss var det lite obekvämt till att börja med att berätta för folk och sätta på pränt vad vi gör som är bra och hållbart, då det varit en naturlig del för oss sedan starten. Å andra sidan är det skönt att ha ett kvitto på att man är medveten och i ständig strävan att göra saker lite bättre hela tiden.
Något annat du vill berätta?
- För oss som är en väldigt liten aktör känns det toppen att få den stöttningen och supporten det innebär att vara del av ett nätverk med likasinnade i samma situation. Fantastiskt trevligt och berikande med träffarna som anordnats där man får ta del av andras situation, utmaningar, lösningar och innovationer.
Kika in hos Strömsbergs café och läs mer om deras engagemang för det lokala och närodlade och satsningen på zero waste:
Hemsida
Instagram
Facebook
Här kan du läsa mer om själva biosfärmärkningen
Vill du veta mer eller fråga något?
Kontakta PIA RYDBERG WALLNER, verksamhetsutvecklare med fokus på lokal mat och hållbar besöksnäring. Du når henne på 076-104 59 31 samt pia@nedredalalven.se