You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Nominerad till Årets Eldsjäl i kategorin Hälsa – stort grattis säger vi till fiske- och friskvårdsguiden Sivan Jansson, Älvkarleby. 2011 fick Sivan en stroke och under sin rehabilitering insåg hon hur viktigt hennes stora passion, fisket, var för hennes tillfrisknande. Sivan förespråkar idag fiske som behandlingsmetod för strokepatienter och för människor med utmattningssymptom.

- Jag är stolt och glad över nomineringen, berättar Sivan. Det känns verkligen som mitt koncept ”Fiska dig friskare” har slagit igenom. Att använda sig av naturens hälsobringande effekter är något jag gärna vill hjälpa till med.

Redan 2003 bildade Sivan Fjällorna, en fiskeförening för kvinnor som idag är rikstäckande och arrangerar fiskeresor, träffar, kurser och seminarier.

- Fjällorna är till för alla kvinnor, säger Sivan Det spelar ingen roll om du är nybörjare eller vilket typ av fiske du är intresserad av. Sedan mitten av 90-talet har jag haft flugfiskekurser för både män och kvinnor. Det känns så skoj att ha kunnat inspirera andra till en fantastisk friluftsaktivitet. På köpet har jag har fått en mängd nya vänner.

- För dig som inte testat att fiska ännu, gör det! Det är ett klimatsmart sätt att fånga sin egen fisk och så sjunker stressnivån i kroppen genom att vistas i naturen. Det är ett fantastiskt sätt att ladda batterierna.

Rösta på Sivan som Årets Eldsjäl här:
https://aretseldsjal.se/finalist/siv-jansson/

Fiske som friskvård – läs mer och boka på Sivans hemsida:
https://www.sivansfiske.com/boka

Fiskeföreningen Fjällorna hittar du här:
http://www.fjallorna.se/

Årets Eldsjäl utses i kategorierna Inkludering, Hälsa, Ledarskap och Årets Idrottsförening. Totalt nomineras fyra i varje kategori. Folkspel, som är föreningslivet egna spelbolag, ligger bakom eldsjälsarrangemanget.