You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
NYHET - PRISAT ARBETE FÖR HAVSVANDRANDE FISK, 16 OKTOBER 2020
Sören och Britt-Mari Rabb på Alsbo Ägg avsätter varje år pengar till företagets Östersjöfond. Tanken är att fondpengarna ska gå till aktörer som verkar för Östersjöns bästa. I år fick Nedre Dalälvens Intresseföreningen (NeDa) priset, 44 000 kr, för tredje året i rad. Bland tidigare års pristagare finns forskningscentret Människa Teknik Miljö, Världsnaturfonden och Stiftelsen Hållbara Hav Östersjön.

- Vi är glada och tacksamma, säger Lotta Heimersson, VD på NeDa. Eftersom vi har koordinatorrollen för Biosfärområde Älvlandskapet Nedre Dalälven vill vi gärna använda prispengarna så att vi når ut till fler. Vi har bland internt diskuterat om vi kan få till fler samarbeten med andra biosfärområden runt Östersjön eller om vi kan göra aktiviteter eller utbildningsinsatser för barn kopplat till naturen och kanske främst människans förhållande till vatten.

Så här utrycker sig familjen Rabb om varför de engagerar sig i just Östersjön; ”Vi på Alsbo Ägg vill se ringar på vattnet, att fler tar ansvar och engagerar sig. Vi vet att Östersjön tyvärr är ett av världens mest förorenade hav, och så länge det ser bra ut på den glittrande vattenytan är det tyvärr alltför få som inser hur allvarlig situationen egentligen är. Vår miljösatsning och den egna Östersjöfonden betyder oerhört mycket för oss själva, men den bör även vara viktig för alla andra. För dör haven så dör även vi, och vi har världens alla hav bara till lån av våra barn och barnbarn.”

Läs mer om Alsbo Ägg och deras engagemang för Östersjön här!