You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Hur smakar våra kulturspannmål och hur kan vi använda dem mer?

Är du bagare, kock, café- eller restaurangägare i biosfärområdet och nyfiken på att använda kulturspannmål mer i din matlagning eller bakning? Då är du varmt välkommen denna dag!
Vi träffas hos Kerstin Sonnbäck på Humlebackens kulturhus och café i Avesta och får smaka på några av våra kulturspannmål som odlas i området, lyssa på och diskutera med dagens föreläsare Karin Gerhards och Sébastien Boudet. 
Kerstin samverkar med Ollasgården som är en liten odlare av kulturspannmål och som ligger alldeles bakom Humlebackens kulturhus och Kerstin bakar bland annat kaffebröd på Ollasgårdens Folkärna speltvete. 

Våra föreläsare
Karin Gerhards, forskare SLU kulturspannmål och driver Ängslyckans surdegsbageri och café i den södra delen av biosfärområdet.
- Sébastien Boudet, bagare, produktutvecklare och influenser från Stockholm som även föreläser och håller brödbakningskurser.

Med under dagen är också:
Spannmålsodlarna Ingvar Pettersson från Stora Hällsta kvarn och Emil Nilzon på Widichs gårdsprodukter som kommer att delge oss sin syn på de kulturspannmål de odlar och hur de kan användas. 
- Café och restaurangägare Johan Lindström, Strömsbergs café, som förra året ordnade en lokal föreläsning och workshop med Karin Gerhards i hur man bakar och lagar mat med kulturspannmål. Johan beättar om deras erfarenheter kring att använda kulturspannmål, tips och tankar framåt. 

Program
- Kl 12.00- Vi börjar med en kulinarisk grötlunch med tillbehör på våra lokala kulturspannmål tillagad på plats av Sébastien Boudet.
- Kl 13.30 - Föreläsningar och diskussioner med Karin, Sébastien, Johan, Emil och Ingvar.
- Kl 15.00 - Mingel och fika med bröd bakat på lokala kulturspannmål.
- Kl 15.30 - Diskussionspanel med våra odlare och föreläsare, tankar framåt.
- Kl 16.30 - Tack för idag!

Begränsat antal platser. Anmälan till: pia@nedredalalven.se