You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
27 oktober | Forskning, försök och framtid – för havsvandrande fisk i Nedre Dalälven/Gavleån (digital föreläsning)
Kalle Gullberg, länsfiskekonsulent, berättar om fiske- och fiskevårdsprojekten i Nedre Dalälven och Gavleån. Vad har hänt och vad är på gång i Nedre Dalälven i Gysinge- och Båtforsområdena samt i Älvkarleby. Och hur har det gått i Gavleån vid Mackmyra och i Gävle? Vad har kommit fram i telemetriförsöken med ”sändarförsedda” laxar? Hittar de rätt? Överlever de genom kraftverk och fjärdar och ner till havet? Hur har det gått det med rommen och ynglen av lax och Siljansöring som har satts ut? Fungerar de restaurerade uppväxtmiljöerna? Svar på allt detta och mer därtill får du denna vattenkväll. NOTERA: Du behöver anmäla dig på Studiefrämjandets hemsida, se länk nedan.

DATUM OCH TID
Onsdag 27 oktober, klockan 18.15-19.30
Vi önskar att du loggar in 18.15, så att vi hinner hjälpa till med eventuella inloggningsproblem. Föreläsningen börjar sedan 18.30.

KOSTNAD
Föreläsningen är kostnadsfri.

ANMÄLAN (SENAST 26 OKTOBER, KL 16.00)
Anmäl dig via denna länk: https://bit.ly/38OoHJv
VIKTIGT! Direkt efter din anmälan får du ett bekräftelsemejl från oss. Kolla att det inte hamnat i skräpposten.
NOTERA! Dagen före föreläsningen får du ett mail med länken till föreläsningen.

FRÅGOR
Frågor kring föreläsningen ställer du till Jessica Berg, naturum, på 010-225 15 16, jessica.berg@lansstyrelsen.se eller Carina Carlsson, verksamhetsutvecklare, Studiefrämjandet, carina.carlsson@studieframjandet.se, 026 -280 54 60.

OM ARRANGÖRERNA
Föreläsningen är en del i en serie under 2021 om natur, naturvård och miljö. Dessa arrangeras av Biosfärområde Älvlandskapet Nedre Dalälven och Färnebofjärdens nationalpark i samarbete med Studiefrämjandet. Föreläsningsserien får stödmedel av Leader Nedre Dalälven

KOMMANDE DIGITALA FÖRELÄSNINGAR
24 november, Färnebofjärdens nationalpark - vad gör de som arbetar där?
Har du önskemål inför 2022 om vilka föreläsningar vi ska arrangera, så hör av dig med förslag.