You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Inspirationsdag för er mat- och dryckesföretag i Nedre Dalälven, 30 januari 2024
Det blev en fantastisk dag och kväll hos Skedvi Bröd tisdagen den 30 januari! Då genomfördes vår Inspirationsdag för mat- och dryckesaktörer i Nedre Dalälven, ett arrangemang av Leader Nedre Dalälvens projekt Upplev smaken av Nedre Dalälven. Kökschefer, mejerister, konditorer, lantbrukare, charkuterister, senapsmakare, köttproducenter, jordgubbsodlare med flera från åtta av våra nio kommuner i biosfärområdet deltog, total runt 65 personer, så roligt! Dagen bjöd på inspiration och matnyttiga tips från Jessie Sommarström, årets kock 2022 och föreläsare inom hållbar gastronomi samt Frida Bäcke, stjärnkonditorn från Hedemora med eget konditori i Stockholm, Socker Sucker.

Vi fick också höra om Skedvi Bröds spännande resa fram till idag och framtidsplanerna samt deras arbete med de lokala producenterna i närområdet. Målet med dagen, att inspirera våra duktiga mat- och dryckesaktörer i området, ge dem möjlighet att lära känna kollegor från grannkommunerna och hitta nya samarbetspartners uppfylldes med råge. Nio företag passade också på och tog en 3-minutare för att berätta mer om sina verksamheter och efterlyste även nya samarbetspartners. Kvällen avslutades med en tre-rätters middag där restaurangen hos Skedvi Bröd stod för förrätt och huvudrätten med råvaror från trakten och Frida Bäcke bjöd oss på en underbar dessert som tilltalade både ögat och gommen!

Stort tack till alla mat- och dryckesföretagare som deltog denna dag och till Skedvi Bröd för ett värdskap i världsklass och gott samarbete .

Läs mer här om leaderprojektet Upplev smaken av Nedre Dalälven via länken här.
Omskrivet i tidningen Lokalt i
Inbjudan till inspirationsdagen
Inspirationsdag för er mat- och dryckesföretag i Nedre Dalälven!
Välkomna till en dag där vi tillsammans ska inspirera, utveckla och lära av varandra under temat samverkan för en hållbar utveckling av lokal mat och dryck, in i framtiden.

Denna dag har vi bjudit in matprofilerna Jessie Sommarström och Frida Bäcke som kommer att föreläsa och delge oss sina bästa tips, råd och kunskaper i ämnet och vara med oss hela dagen och kvällen.
Jessie Sommarström, vinnare av Årets Kock 2022, har arbetat i sju år på Urban Deli och frilansar idag men samarbetar med Axfoundation, som jobbar för att accelerera omställningen till hållbara livsmedelssystem - för klimatet, miljön och folkhälsan. Jessie föreläser också och brinner för att sprida kunskap om hållbar matlagning, gastronomi och hur samverkan kan hjälpa till att öka hållbarhetsarbetet.
Frida Bäcke, stjärnkonditor från Hedemora, blev i år för andra året i rad utsedd till konditorernas konditor i Svenska Gastronomipriset och driver idag det prisade konditoriet Socker Sucker. Frida har även vunnit VM-guld med svenska kocklandslaget 2017 samt varit chefskonditor på restaurant Frantzen och AIRA.
 
  • När: tisdag den 30 januari kl 14.00 – 21.00
  • Var: Skedvi Bröd, Sveriges nya matdestination, med knäckebrödsbageri, saluhall, restaurang, mejeri och växthus.
    Skedvi Bröd
  • Hur: Fika, föreläsningar, mingel, samtal, utbyte av erfarenheter, mer fika och kaffe, knäckebrödsbakning och avslutningsvis en tre-rätters middag där Jessie och Frida deltar. Frida kommer att stå för desserten!
  • Tips: 3-minutare – möjlighet finns för dig som vill tipsa kollegor om något, berätta om din verksamhet eller lyfta ett ämne du brinner för. Registrera i anmälan.
     
 Anmälan: Läs mer här och se hela programmet via länken: Anmälan och mer information
Inspirationsdagen är kostnadsfri.
Begränsat antal platser, sista anmälningsdag är torsdagen den 18 januari.

Varmt välkomna önskar vi, arrangörerna av denna dag!

Emma Bergqvist, restaurangchef restaurang Skedvi Bröd
Anders Åkerberg, VD och grundare av Skedvi Bröd, Sveriges nya matdestination
Pia R Wallner, projektledare "Upplev smaken av Nedre Dalälven". 

Inspirationsdagen arrangeras inom matprojektet "Upplev smaken av Nedre Dalälven". Projektet är ett leaderägt projekt och finansieras av EU-medel och pågår till och med mars 2025.