You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Kurs - lär dig plocka ätliga vilda växer och hur man tillreder dem!

Måndag den 17 juni håller Elles Utemat en kurs för intresserade mat- och dryckesaktörer i Nedre Dalälven.

Under denna kurs får deltagarna lära sig känna igen de vanligaste ätliga växterna i vår omgivning, deras nyttiga egenskaper och historia. Mycket av det som vi idag kallar för ogräs, användes flitigt förut i både mat och medicin. Under kursen plockar vi välsmakande ingredienser från naturen, smakar på blad, örter och blommor och lär känna det vilda och det goda. Under andra delen av kursen och när korgarna är fulla med grönt, tänder vi en eld i vårt utematlagningscamp för att tillaga en spännande måltid med vår skörd. En skogspesto, ett fragrant skogsé eller kanske ett nässelbröd?

Plats
Gysinge Bruk, camp Syd, Äventyrs Service

Program
- kl 9-9.30 – Samling, fika och kaffe
- kl 9.30-11 – Vi promenerar och plockar och lär oss om ätliga vilda växter i omgivningarna kring bruket.
- kl 11-14 – Tillbaka i lägret och utematlagning med våra plockade vilda äxter och lokala råvaror samt kaffeworkshop.

Kostnad
Kursen är kostnadsfri och en del av projektet "Upplev smaken av Nedre Dalälven"

Intresserad? Kontakta projektledare Pia Rydberg Wallner, pia@nedredalalven.se och hör om det finns plats kvar.

Aktiviteten är en del av projektet "Upplev smaken av Nedre Dalälven" som drivs av Leader Nedre Dalälven och genomförs med stöd av den europeiska jordbruksfonden.
Läs mer här om projektet: https://leadernedredalalven.se/projekt/upplev-smaken-av-nedre-dalalven/