You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
29 september | Digital föreläsning Plastbantning för miljön och hälsan - med Vivi Båvner
OBS! Föreläsningen är inställd på grund av sjukdom! Vi hoppas att återkomma med föreläsningen vid ett annat tillfälle.
Enligt WWF äter vi mikroplaster motsvarande ett kreditkort i veckan. Var vi än vänder oss i våra hem och i samhället möts vi av plast. Plast som bryts ner till mikroplaster och sprids i våra livsmiljöer. Plast som förbrukar en ändlig naturresurs, är svår att återvinna effektivt och bidrar till fossilt C02-utsläpp. Hur ska vi kunna minska på användningen av detta älskade och hatade material? Vilka alternativ finns? Vivi Båvner, miljövetare och folkbildare, tar dig under föreläsningen med på sin egen plastbantarresa. Hennes föreläsningar är tankeväckande och fulla av tips för dig som vill fördjupa dig i frågorna.
 

DATUM OCH TID
Föreläsningen är inställd på grund av sjukdom. 

FRÅGOR
Frågor inför föreläsningen ställer du till Carina Carlsson, verksamhetsutvecklare, Studiefrämjandet, carina.carlsson@studieframjandet.se, 026 -280 54 60.
Föreläsningen är en del i en serie under 2021 om natur, naturvård och biologisk mångfald. Dessa arrangeras av Biosfärområde Älvlandskapet Nedre Dalälven och Färnebofjärdens nationalpark i samarbete med Studiefrämjandet. Arrangemanget får stödmedel av Leader Nedre Dalälven.

KOMMANDE FÖRELÄSNINGAR
27 oktober, Fiskevård och fiskens status i Nedre Dalälven | 24 november, Färnebofjärdens nationalpark - vad gör de som arbetar där?