LissEllas är mathantverk med senap som upplevelse i fokus. Ekologisk odlat frö från Dalarna är en viktig del av smaken. De har vunnit VM i senap 16 gånger och fler medaljer därtill. Stort sortiment med ett 50-tal sorter. Med kreativitet och kompetens förvandlas senap till smakkonst. Klassiska smaker, roliga, speciella, söta och osötade, allt med senap i centrum. Här möter du kunnande i mästarklass.
LissEllas bjuder in dig under några sommarveckor att komma och besöka den passionerade världsmästaren. Vid besök blandas smakupplevelser med kunskap. I det lilla gula mysiga besöksrummet, direkt i anslutning till tillverkningen, möter du senap i odling, i historien och i vardagen. Munnen roas, tanken kittlas.
För besök i sommar 2024; öppet måndag, tisdag, onsdag, torsdag, 1/7 – 25/7 mellan 10-15. LissEllas senap, Guldleden 1, Garpenberg.
Hela sortimentet finns vid besök i Garpenberg, antingen under sommarens öppet tider eller i restaurangen vägg i vägg som har öppet alla dagar 10-20.
LissEllas hittar du även i livsmedelsbutiker och specialbutiker som Skedvi Bröd, Murboannas, Handslaget, Dalarna Design, Renbiten, Carl Larsson gården m.fl. som har delar av sortimentet. Upptäck och låt dig beröras av några av världens mest belönade senaper.
Bonus: Hos LissEllas får du också mycket information och kunskap om den lokala maten i hela Dalarna, då senapsmakaren tagit fram Matspaning Dalarna, en karta över alla små matproducenter i landskapet. Kartan hittar du här i digitalt format: www.dalasmak.se